office@unsr.ro
img
Saptamana Voluntarului UNSR este un eveniment national, prin care intr-o perioada de 6 zile, studentii au acces gratuit in cadrul unui set de actiuni cultural - educative, sociale si sportive, pentru informarea, si culturalizarea lor si realizarea unui canal de comunicare eficient intre acestia, ONG-uri si institutiile publice locale si centrale. Astfel, se doreste o saptamana plina de activitati in care sprijinim voluntariatul ca stil de viata si modalitate de formare a individului. Saptamana Voluntarului UNSR reprezinta o campanie de responzabilizare sociala.
Saptamana Voluntarului UNSR ofera acces gratuit la :
- competitii sportive ( fotbal, baschet, tenis, tenis de masa, handbal )
- traininguri, workshopuri, conferinte, expozitii, dezbateri, concursuri
- petreceri tematice, concursuri trasnite, festival pe Splai, concerte
- actiuni caritabile, targ de handmade
Dezvoltarea capacitatii studentilor prin intermediul voluntariatului si promovarea ei ca metoda de dezvoltare in sectoare precum educatie, cultura, mediu, sport si antreprenoriat social.

Oportunitate

Un roman din patru face parte dintr-o organizatie neguvernamentala, iar numarul anagajatilor cu carte de munca in mediul neguvernamental din Romania este de circa 90.000, mai sustine cercetarea ale carei concluzii au fost facute publice de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC).
In ciuda unei dinamici impresionante a sectorului neguvernamental in Romania - in momentul de fata sunt inregistrate in Romania peste 62.000 de organizatii, peste 21.000 de organizatii fiind active - organizatiile neguvernamentale raman un actor destul de putin vizibil si cunoscut in peisajul public autohton.
Increderea publica in ONG are un trend ascendent lent dar constant. Sondajele de opinie realizate in diferite momente, de-a lungul a mai mult de un deceniu, indica un trend ascendent (lent, dar constant) al imaginii publice a sectorului neguvernamental. Conform datelor din martie 2010, 32% dintre romani au multa sau foarte multa incredere in ONG-uri.

in acest sens se doreste sprijinirea dezvoltarii voluntariatului in Romania si stimularea contributiei autoritatilor publice la sustinerea miscarii de voluntariat din tara noastra. Se doreste ca activitatile propuse sa se concentreze pe comunicare si pe ridicarea nivelului de cunoastere si constientizare cu privire la voluntariat. Asadar, activitati precum conferinte, seminarii, traininguri, schimburi de experienta, concursuri, prezentari si publicatii, jocuri sportive vor fi mijloacele prin care urmarim sa ne atingem scopul.
Scopul voluntariatului este de a dezvolta solidaritatea si de a promova cetatenia activa si intelegerea reciproca intre tineri. Voluntariatul te introduce in culturi noi si iti prezinta oameni noi, in timp ce tu castigi o experienta valoroasa. UNSR militeaza pentru promovarea si dezvoltarea societatii civile prin consolidarea activitatilor studentilor.
Demersul nostru vine in completarea festivalului studentesc Studentiada. Cu o traditie de 8 ani si insumand anual peste 30 000 de participanti, acest eveniment se bucura de un larg succes in randul studentilor. Daca cu ocazia festivalului Studentiada se sarbatoreste numararea bobocilor, raspunzand nevoilor studentilor ce incep noul an universitar, „Saptamana Voluntarului UNSR”
marcheaza reinceperea activitatilor voluntare odata cu venirea primaverii si isi propune pe langa dezvoltarea si promovarea voluntariatului catre publicul larg si felicitarea si recompensarea celor care deja practica activitati de voluntariat. Saptamana Voluntarului UNSR se va desfasura in 14 orase si vizeaza 2000 de beneficiari directi si peste 30 000 de participanti. Festivalul va avea in vedere rolul important pe care voluntariatul si dimensiunile ei il au in viata noastra de zi cu zi, atat in ceea ce priveste dezvoltarea noastra ca indivizi, cat si ca societate. UNSR considera ca voluntariatul la nivel european are nevoie de un stimulent, iar de acest stimulent este responsabil fiecare stat UE in parte.